Gratis tips voor je partner

Voor je partner kan het lastig zijn om te begrijpen waar jij last van hebt. Ook kan het soms moeilijk zijn om er mee om te gaan. Hieronder vind je een aantal tips speciaal voor je partner. Print dit uit of stuur het door naar hem of haar.

 

Tip 1 Verdiep je in wat een burn-out is

Op het internet is veel materiaal te vinden. Zoek dit eens op en/of praat met anderen die ook een burn-out gehad hebben.

 

Tip 2 Luister vooral

Alleen luisteren. Niet (ver)oordelen, geen goedbedoelde adviezen geven, geen medelijden tonen. Luister, stel eventueel oprechte vragen en laat merken dat je geïnteresseerd bent en niks vreemd vind.

 

Tip 3 Zorg voor ontspanning

Het is belangrijk om leuke dingen te doen die je juist energie geven. Ook is het goed om lichamelijk bezig te zijn. Zo kom je uit je hoofd. Begin klein met bijvoorbeeld 10 minuten buiten wandelen. Doe dit samen en blijf altijd positief.

 

Tip 4 Zorg voor rust

Jij bent degene op wie je partner nu leunt. Vraag hem of haar waar je hem of haar mee kan helpen. En doe dit dan ook.

 

Tip 5 Vergeet jezelf niet!

Leven met een partner met een burn-out is zwaar! Onderschat dit niet. Jij komt een lange tijd niet op de eerste plaats. Zoek iets of iemand waarbij je stoom kunt afblazen. Vraag eventueel hulp aan familie of vrienden om klusjes te doen of op een andere manier bij te dragen zodat ook jij tijd voor jezelf kunt maken.

 

Wil je meer weten of hier eens over praten? Kijk dan op www.lindecoaching.nl voor de mogelijkheden.