Aloë Vera

Aloë vera, de wonderplant

De plant Aloë Barbadensis Miller is één van de oudste en meest bekende heilzame planten en is door de eeuwen heen gebruikt in verschillende culturen. Van de Oude Grieken en Romeinen tot Babylonische, Indische en Chinese volkeren. In het oude Griekenland gebruikten de artsen de plant in hun recepten, terwijl de oude Egyptenaren de plant niet alleen gebruikten als medicijn maar ook als levenselixer, voor huidverzorging en bij het balsemen van hun faraos. Historici rapporteren dat Alexander de Grote werd overgehaald het eiland Socrota aan te vallen om zo aan grote hoeveelheden aloë vera te komen voor de verzorging van zijn gewonde soldaten. Aloë vera werd “De plant van de onsterfelijkheid” genoemd. Ook Columbus nam het mee op zijn overzeese reizen voor zijn zeelieden ter voorkoming en behandeling van alledaagse ongemakken.

 

Werkzame stoffen

Aloë Vera wordt zowel uitwendig als inwendig gebruikt. Dit inwendig gebruik is nog vrij onbekend maar het geeft zulke fantastische resultaten. Hoewel er meer dan 300 soorten aloë bestaan, is Aloë Barbadensis Miller, beter bekend als ‘aloë vera’, de meest krachtige in haar soort. De gel uit de bladeren van aloë vera bevat meer dan 200 voedingsstoffen waaronder mineralen, aminozuren en vitaminen. Eén van die 200 actieve bestanddelen in Aloë Vera is een stofje met de naam saponine. Een natuurijke substantie de ons lichaam helpt om hardnekkige, vastzittende afvalstoffen uit de darmen te verwijderen. Zo helpt Aloë Vera het lichaam in balans te brengen en te behouden. Daardoor voelen mensen die Aloë Vera drinken zich beter en energieker en zijn ze stressbestendiger. De plant bezit eigenschappen die de stofwisseling stimuleren, de weerstand verhogen, het immuunsysteem ondersteunen, stressgevoeligheid verminderen en een extra energiek gevoel bezorgen.

Over hoe en waarom Aloë Vera zo goed werkt, zijn de geleerden het nog niet helemaal eens. De unieke eigenschappen van Aloë Vera ontstaan vooral door de gecombineerde werking van de vele verschillende bestanddelen. Ondertussen is het wetenschappelijk aangetoond dat bijvoorbeeld vitaminen veel efficiënter op hun plaats van bestemming komen als je ze inneemt met Aloë Vera gel.

 

Het is niet voorspelbaar of het voor jou iets kan betekenen, er is maar één methode om er achter te komen en dat is: gewoon proberen!!

 

De voordelen van aloë vera op een rij

  • Stimuleert de stofwisseling
  • Ondersteunt het immuunsysteem
  • Extra energie
  • Verhoogt de weerstand
  • Voor uiterlijke en innerlijke verzorging
  • Beschermt tegen vrije radicalen
  • Dringt snel en diep in de huid door

De effectiviteit van aloë vera is afhankelijk van de individuele gesteldheid van ieder persoon, die onder meer samenhangt met de stofwisseling. De benodigde hoeveelheid van een product kan per persoon verschillen. Kijk hier voor een overzicht van de vier verschillende aloë vera gels die ik aanbeveel.

Aloe Vera is geen medicijn maar een voedingssupplement, het heeft gebaat bij velen maar niet bij iedereen.