Voedingssupplementen

Soms heeft je lichaam behoefte aan iets extra’s. Misschien kom je voedingsstoffen tekort of heb je extra ondersteuning nodig om fit te worden. Feit is dat het met onze Westerse levensstijl steeds lastiger wordt om alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen te krijgen.

Dit komt niet alleen door ons zelf. Wetenschappelijk is aangetoond dat de voedingswaarden in onze huidige voeding de afgelopen decennia is afgenomen. Dit komt door vervuilden en/of uitgeputte landbouwgrond.

Voeding heeft veel invloed op ons lichamelijk en geestelijk welzijn. Inmiddels is bekend geworden dat onze darmen voor een heel groot deel (zo’n 70%!) onze gezondheid bepalen. Hoe kan je je darmen het zo goed mogelijk naar hun zin maken? Door onder andere pre- en probiotica te gebruiken, maar ook door gezond en gevarieerd te eten.

 

Aloë vera

Iedereen kent probiotica; dit zijn vaak softgels waar een aantal levende bacteriestammen in zitten. Prebiotica is in feite de voeding voor de probiotica. Een hele goede prebiotica is aloë vera. Het drinken van aloë vera gel doet je lichaam op meerdere manieren goed. De gel van aloë vera bevat meer dan 200 voedingsstoffen, die de stofwisseling stimuleren, de weerstand verhogen, het immuunsysteem ondersteunen, stressgevoeligheid verminderen en zorgen voor een extra energiek gevoel. Je lichaam krijgt dus ook stoffen binnen die het misschien nog nooit binnen heeft gekregen. Aloe vera is één van de oudst bekende heilzame planten.

 

Voedingssupplementen en burn-out

Naast aloë vera gel, zijn er nog veel meer voedingsstoffen die voor iemand met een burn-out belangrijk kunnen zijn. Het is de kunst om een goede combinatie te vinden.

Ik geloof in goede voeding. Goede voeding is goed voor lichaam en geest. Als je een burn-out hebt, heb je heel veel baat bij goede voeding. Maar hier wringt de schoen… als je je zo voelt als nu, dan ben je niet altijd in staat om goed voor jezelf te zorgen. Extra supplementen zijn juist nu nog meer van harte welkom. Daarom is het ook mogelijk om gedurende het coachtraject gebruik te maken van zorgvuldig uitgekozen voedingssupplementen. Deze supplementen werken in synergie met elkaar samen op verschillende gebieden.

De basis van de voedingssupplementen is de aloe vera drank. Daarnaast bied ik in het extra pakket ook de volgende producten standaard aan: Ginkgo, Arctic Sea, Multi-Maca en Bee Pollen.

 

Aloe Vera Gel

Pure gestabiliseerde aloë vera gel die de natuurlijke gel uit de plant met 200 verschillende bouwstoffen zo goed mogelijk benaderd. Deze rijke bron van voedingsstoffen biedt de perfecte aanvulling op een uitgebalanceerd voedingspatroon. Juist in een periode van een burn-out ben je vaak niet in staat om goed voor jezelf te zorgen. Juist dan is aloë vera gel een perfecte aanvulling. Het helpt de immuniteit te verhogen, stimuleert de spijsvertering en zorgt voor een fitter gevoel.

Gingko

De Ginkgo Biloba is van oudsher bekend als de oudste levende boomsoort. Ginkgo bladeren bevatten twee soorten chemicaliën, flavonoïden en terpenen.

Arctic Sea

Het menselijk lichaam heeft Omega-3 vetzuren nodig maar is niet in staat om ze zelf aan te maken. Arctic Sea is rijk aan deze vetzuren (EPA en DHA) en onverzadigd vet. EPA en DHA dragen bij aan de normale functie van het hart. DHA draag ook bij aan het onthoud van normale hersenfuncties en zicht. De genoemde gunstige effecten worden verkregen bijeen dagelijkse inname van minimaal 250 mg DHA en EPA. Een fijn voordeel van dit merk: je hebt geen last van ‘vis-boertjes’.

Multi-Maca

Multi-Maca is een verfijnde combinatie van Maca en krachtige kruiden. Maca kan het libido stimuleren en ondersteunt de natuurlijke energiebalans in het lichaam. Gebruik het product over een langere periode voor een maximaal resultaat.

Bee Pollen

Bijenpollen bevatten veel vitaliserende stoffen. Ze helpen bij vermoeidheid en dragen er toe bij dat je je fitter en vitaler voelt. Pollen hebben ook een goede invloed op je algehele weerstand.

 

Bovenstaande producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en voldoen aan meerdere certificaten. Ze werken in synergie met elkaar samen. Let op: gezegd moet worden dat voedingssupplementen geen medicijnen zijn, ook zijn het geen wondermiddelen. De voedingssupplementen zijn bedoeld ter ondersteuning.

Naast deze producten zijn ook multivitamine en – mineralen, gebufferde vitamine C, vitamine D, vitamine B12 en Magnesium aan te raden. Kies ook nu voor een goede kwaliteit. Ik kan je adviseren in welke supplementen voor jouw kunnen werken en deze ook leveren. Deze supplementen zijn veelal gluten-, gist-, lactose- en suikervrij zijn, bevatten geen kunstmatige kleurstoffen of conserveermiddelen  en zijn veelal ook geschikt zijn voor vegetariërs. Als je ze tijdens het wandelcoachtraject bestelt, krijg je 15% korting.

Meer informatie over aloë vera, vindt je hier.

Meer informatie over waar je kwalitatief goede voedingssupplementen kunt kopen, vindt je hier.

 

Waarom alleen de beste producten?

Alleen goed werkende producten die door het lichaam op de juiste plaats worden opgenomen hebben nut. Alleen dan kan jouw lichaam er iets mee doen. Het gaat hier om de juiste verhoudingen van biologisch goed opneembare stoffen. Producten waar jarenlang over is nagedacht, die jou exact datgene geven wat nodig is en die met elkaar samenwerken. Helaas zijn dit vaak niet de goedkoopste merken. Maar zoals zo vaak geldt: goedkoop is vaak duurkoop. En dat geldt zeker in deze branche. Gezondheid duur? Misschien… maar ziek zijn kost je nog veel meer geld, nog los van het ongemak, verminderde energie, sociaal leven wat minder wordt, geen leuke dingen meer kunnen doen…

De producten worden geproduceerd en gedistribueerd onder de strenge GMP voorwaarden. GMP is de afkorting van Good Manufacturing Practice en is het allerhoogste waarborgingsysteem. Ook wordt gelet op de duurzaamheid van de productie. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen wordt vermeden. Voor de producten worden geen genetisch gemanipuleerde stoffen gebruikt.

Een gepatenteerde stabilisatieproces zorgt ervoor dat de Aloe Vera in wezen hetzelfde is als de gel uit het blad. Alleen de gel wordt gebruikt, niet het hele blad. Het bevat daarom geen aloïne (is giftig, kan een zwaar laxerende werking hebben).

Alle producten uit het Plustraject hebben de volgende certificaten:

  • International Aloe Science Council
  • Islamic Seal of Approval
  • Kosher
  • Halal
  • Glutenvrij