Over Myra

Helaas heb ik zelf ervaring met een flinke burn out. Uit eigen ervaring weet ik dat het juist behandelen van een burn out heel erg belangrijk is. Doe je dat niet, dan kan het niet alleen lang duren, maar is de kans groot dat je na je burn out gauw in oude patronen valt. Dus: zoek alle hulp die je krijgen kunt!

Terug naar mijzelf. Ik heb de, voor mijn jeugd, gebruikelijke levensroute doorlopen: middelbare school (VWO), studeren (Toegepaste Onderwijskunde op de Universiteit Twente) en daarna aan het werk. Ook daar gaan wonen waar je werkt, hoorde daar bij. Ik heb een wisselende, soms grillige, maar interessante loopbaan gehad waarvan het grootste deel bij Defensie. Verschillende functies en rollen zijn voorbij gekomen, van hoofd van een afdeling tot zelfstandig projectleider en lid van een projectteam op Defensie-breed niveau. Helaas kreeg ik daar ook te maken met vele reorganisaties. Een en ander heeft geleidt tot een burn out. Uiteraard speelden er ook persoonlijke zaken mee. Een burn-out komt nooit alleen van één ding. Die burn out heeft jaren geduurd, met ups en downs.

Ik heb het geluk gehad dat ik een zeilreis van Antarctica naar Zuid-Afrika heb mogen maken. Na ruim twee maanden klaarde de mist in mijn hoofd op. Ik had nog nooit zoiets mee gemaakt… Helaas, na nog geen twee weken op mijn werk na die reis, was ik weer terug bij af. Inmiddels jaren en diverse therapieën later kan ik zeggen dat het goed met mij gaat. Maar: nog steeds moet ik letten op wat mijn lichaam mij zegt. Ik heb verschillende hulpinstanties gezien, ben bij een psycholoog geweest en heb zelfs 6 weken intern allerlei vormen, soorten en maten van therapie ondergaan. Hier hoorde ik voor het eerst dat de tinnitus die ik had opgebouwd een zeer ernstige waarschuwing is. Helaas was ik er te laat bij en zijn de piepjes in mijn hoofd niet over gegaan. Ik kan je alleen maar zeggen: voorkom dit! Luister goed naar je eigen lichaam en trek tijdig aan de bel.

Toen er bij Defensie een heleboel ontslagen zouden gaan vallen, heb ik besloten niet mee te gaan in dit ellenlange en frustrerende proces. Ik heb ontslag genomen en ben voor mij zelf begonnen. De opleiding Wandelcoachen sprak mij direct aan. Heerlijk om buiten te zijn, te kunnen wandelen en ondertussen ook nog mensen te kunnen helpen. Ik word er echt blij van!

Inmiddels zitten er heel wat gereedschappen in mijn rugzak waar je jezelf mee kunt helpen, maar waar het vooral om gaat is dat we dingen doen die bij jou passen. Heel soms mag je daar best even voor uit je comfortzone komen. Dat is helemaal niet erg. Het is eng, maar het brengt ook veel.

Hopelijk leer ik jou ook beter kennen en kan ik je helpen naar een gezonder, vitaler, energierijker en mooier leven dan je nu hebt.