WandelCoaching

Voor jou èn je partner!

© Myra van der Linde

Gecoacht worden buiten de gebaande paden

Door te wandelen, door te zijn in de natuur

Tot rust komen, nieuwe mogelijkheden zien

“Wandelen in de natuur heeft zeer gunstige effecten op onze psychische en fysieke gezondheid.”

In de natuur zijn heeft voor de mens al een helende werking. Of je wilt of niet. Het gaat vanzelf.

Het biedt rust, ontspanning, ruimte en beweging.

Daarom coach ik buiten. In alle rust, (rustig) wandelend of zittend op een bankje. Als het maar buiten in de natuur is.

Rust krijgen, rust hebben, rust houden. Met plezier naar je werk, met plezier thuis komen. En energie over voor familie, vrienden, sporten en hobby’s.

Je loopt ergens vast, je weet even niet meer hoe verder. Je hebt geen plezier meer op je werk, thuis is het niet zoals het volgens jou zou  moeten of je zit gewoon even niet lekker in je vel. Misschien voel je je wel moe en ellendig.

Wandelcoaching is geschikt bij allerlei hulpvragen. Zeker bij vragen rond overspannenheid of burn-out kan in de natuur zijn een rustgevende, helende werking hebben. Maar ook andere vraagstukken in je leven kunnen we tijdens het wandelcoachen bespreken.

Wandelcoaching helpt je verder te gaan. De natuur helpt je om in actie te komen. Je zit tegen een burn out aan of zit er middenin? Of ben je aan het opkrabbelen uit een burn out en je vraagt zich af of er iets in je leven moet veranderen om niet terug te vallen of om een burn-out te voorkomen? Hoe herken je de signalen en hoe wapen je jezelf er tegen? Hoe leg je je gezin, partner, familieleden of vrienden uit wat je hebt?

Allemaal vragen waar al veel over geschreven is. Heb je de puf om daar naar te zoeken en dit te gaan lezen? Nee, waarschijnlijk niet. Onderzoek heeft bewezen dat mensen in een burn out sneller genezen als ze buiten gaan wandelen. Ook al heb je nu helemaal geen zin, toch is het goed om te doen. Laten we samen naar buiten gaan en ondertussen antwoorden krijgen op uw vragen. Je slaat twee vliegen in één klap: je wandelt jezelf op weg naar beterschap, wat je hoogst waarschijnlijk als opdracht van je (bedrijfs)arts hebt meegekregen, en je zet stappen om antwoorden te krijgen op je vragen.

Voor wie

Voor hoger opgeleide professionals, managers of ondernemers met stress-gerelateerde klachten. Maar ook voor je partner!

Gelden de volgende uitspraken ook voor jou?

 • Loop je vast in je werk?
 • Ben je ’s ochtends eigenlijk te moe om op te staan?
 • Wil je wel, maar kan je eenvoudigweg niet meer?
 • Raak je snel geïrriteerd?
 • Maak je van muggen olifanten?
 • Hang je ’s avonds alleen nog maar op de bank?
 • Kom je bijna het huis niet meer uit?
 • Neem je het liefst de telefoon niet meer op?
 • Ben je je interesse in anderen aan het kwijtraken?
 • Ben je eigenlijk alleen nog maar chagrijnig?
 • Groeien je tenen met de dag (snel aangebrand)?

Dan ben je hard op weg naar een burn out.

Misschien heb je al de diagnose ‘overwerkt’, ‘overspannen’ of zelfs ‘burn out’ van je (bedrijfs)arts gekregen. En nu? Uitrusten thuis? Leuke dingen doen waar je energie van krijgt? Ja, makkelijk gezegd, maar hoe dan?

Vaak helpt het niet om alleen thuis te zitten. De valkuil om depressief te worden, ligt op de loer. Daarnaast is je thuissituatie niet altijd een helpende hand. Hoe leg je je partner uit waar jij last van hebt? Voor iemand die niet weet wat jij voelt, is het moeilijk om jou te begrijpen. Maar ook je partner krijgt te maken met jouw overspannenheid of burn out. Ook hij of zij moet leren hoe hier mee op te gaan. Je raadt het al: eventueel onbegrip helpt jou niet uit de put, maar andersom kan je partner ook in de put raken als hij of zij niet weet wat te doen!

Wil je leren hoe je het snelste weer energiek kunt worden?

Wil je er achter komen wat jouw valkuilen zijn?

Wil je er achter komen wat je wilt met je werk of prive-leven?

Wil je eventueel hulp voor je partner?

Wil je een frisse nieuwe start maken?

Meld je dan hier aan voor WandelCoaching!

 

Je partner

Jij bent degene die ziek is. Een burn out heeft heel veel invloed op (het leven van) je partner, je naaste vriend(in) of familieleden. Voor mensen die nog nooit een burn out gehad hebben, is het moeilijk om te begrijpen wat het is en hoe je je voelt. Waarom kan je de ene dag wel kort naar een verjaardag en de volgende dag lukt het je niet om boodschappen te doen? Irritaties kunnen oplopen en eindigen in ruzies. Zaken die jij met je burn out niet aankan èn die absoluut niet bijdragen tot je herstel.

Soms is het verstandig om iemand anders dat uit te laten leggen. Daarom wandel ik desgewenst ook met je partner. Een begripvolle partner of vriend helpt jou sneller genezen. En zorgt er ook voor dat hij of zij niet zelf in de stress schiet. Download ook de 5 gratis tips speciaal voor jouw partner!

Hoe het werkt

Tijdens de coaching krijg je inzicht in wat je nu doet waardoor je gestrest, overspannen of zelfs in een burn-out raakt. Je ontdekt wat je zou willen doen èn je leert wat je valkuilen zijn. Hoe kan je je energie en plezier in het werk en je leven terugkrijgen? Omdat we buiten zijn, doet de natuur haar werk, zonder dat je daar wat voor hoeft doen. Meer energie en plezier betekent een betere gezondheid, betere relaties en betere toekomstperspectieven, ook in het werk.

Wandelen, praten, stil zijn, kleine stapjes vooruit zetten en inzicht in je valkuilen… is dat nou echt voldoende? Ja zeker! Maar je kunt je lichaam en je geest ook extra ondersteuning geven door het eten van de juiste voeding èn het drinken van aloë vera. Ja echt! Daarnaast zijn er nog kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen beschikbaar die ècht voor je lichaam werken. Zo zit aloë vera gel boordevol noodzakelijke voedingsstoffen en -nutriënten. Ook zorgt het er voor dat je spijsverteringskanaal gereinigd wordt. Hierdoor neem je beter en meer voedingsstoffen op. Gevolg? Je weerstand verbeterd, je krijgt meer energie en je wordt stressbestendiger. Allemaal cadeautjes die juist jij nu heel hard nodig hebt. Meer hierover lees je hier.

Dit coachingstraject is helemaal alleen voor jou!

Het traject

Voorafgaand aan de wandelingen vindt er een uitgebreid intakegesprek plaats. Na afloop van dit gesprek kan ik bepalen of ik je kan helpen en jij kunt bepalen of je met mij een coachtraject wilt doen. Als het niet klikt, dan heeft de coaching geen zin.

We maken samen 4 wandelingen. Ik luister, onbevooroordeeld en met respect. Ik geef je ruimte en vertrouwen om jezelf te zijn en dingen te onderzoeken. Tussen de wandelingen door geef ik je opdrachten mee om thuis uit te voeren of om ergens mee te oefenen. Mocht je na 4 wandelingen nog één extra wandeling nodig hebben, dan kan dat tegen een gereduceerd tarief. Wanneer de kosten van het wandeltraject worden betaald door je werkgever of het UWV, dan geldt er geen gereduceerd tarief voor een extra wandeling.

Na de intake of de eerste wandeling bepalen we samen of één van de wandelingen van het traject (deels) besteed wordt aan begeleiding van je partner, vriend(in) of familielid.

Als je hebt gekozen voor extra ondersteuning door voedingssupplementen, ontvang je deze na de eerste wandeling, of ze zijn vooraf al geleverd.

Het resultaat

Tijdens de eerste wandeling wordt je einddoel duidelijk. Hier zullen we de volgende wandelingen aan gaan werken. Heel concreet, in kleine stappen, helemaal volgens zoals jij het wilt. Aan het einde van het traject sta je steviger in je schoenen, weet je wat je moet doen om energie op te bouwen en wat je moet doen als het verkeerd dreigt te gaan.

Duur en plaats

De wandelingen duren 1,5 uur en vinden in plaats in de omgeving van Hilversum, Lage Vuursche en Baarn. We spreken samen af waar we zullen starten.

Wil je ergens anders een wandeling maken? Dat kan! Wel breng ik in dat geval reiskosten in rekening à € 0,40 per kilometer.

Tarieven

Particulieren

Kennismakingsgesprek/intake: gratis

Basistraject, inclusief 4 wandelingen, reistijd en -kosten* en voorbereiding € 1100,00 inclusief BTW

Plustraject (basistraject plus voedingssupplementen voor 2 maanden) € 1375,00

Extra wandeling als aanvulling op coachtraject: € 70,00 per uur (€ 105,00 per wandeling)*

Bedrijven, UWV

Kennismakingsgesprek/intake: € 110,00 exclusief BTW

Basistraject, incl 4 wandelingen, reistijd en -kosten* en voorbereidingen: € 2040,00 exclusief BTW

Per extra wandeling: € 129,90 exclusief BTW*

Kijk hier voor meer informatie voor de werkgever.

* Wanneer er buiten de omgeving Hilversum, Lage Vuursche en Baarn gewandeld wordt, worden er reiskosten à € 0,40 per kilometer in rekening gebracht.

Aanmelden of meer informatie

Wil je je aanmelden voor het wandelcoach-traject of heb je vragen? Vul dan het onderstaande formulier in.

Beveiligingscode:
security code
Vul de beveiligingscode in:

Verzend